Over ons

Over ons

Louis Lissens was reeds voor wereldoorlog II kweker van snijbloemen en verkocht deze op de Dendermondse zondagsmarkt. Op veertien jarige leeftijd volgde Frans Lissens het voorbeeld van zijn vader. In 1972 trouwde hij met Lena De Geest zelf ook afkomstig uit een gezin van plantenkwekers. Samen kweekten ze diverse soorten snijbloemen en perkplanten.

Lissens bloemenmarkt Dendermonde jaren 80

Naast hun kwekerij begonnen ze ook thuis een beperkt assortiment bloemen te verkopen. Eind jaren zeventig bouwden ze hun eerste verkoopsserre voor kamerplanten. Stilaan werd de "winkel" verkoop groter en daardoor werd de kweek van snijbloemen afgebouwd.

Tuincenter Lissens bovenaanzicht vroeger

Na zijn opleiding Meesterbinder-Florist kwam Luc hun zoon mee in de zaak werken in 1995. Luc bracht dan ook een kunstboek met zijn werk uit. Na twee jaar kwam dochter Veronique er ook bij die dan de opleiding meesterbinder-florist ook volgde. Er kwam een afdeling decoratie, buitenplanten en de afdeling snijbloemen werd uitgebouwd. In 2001 werd de zaak door de kinderen overgenomen. In 2006 werd de zaak grondig vernieuwd tot wat ze nu is

Voorgevel Tuincenter Lissens Opwijk

 

© Tuincenter Lissens 2019
Proudly powered by OpenCart